Op zondag 17 september vindt op het terrein voor het ss Rotterdam de finale plaats van het NK Stoepranden 2017. Tijdens het NK Stoepranden, dat dit jaar voor het eerst gezamenlijk georganiseerd wordt door Thuis op Straat, BuurtLAB, Jantje Beton en Novasports Sport & Beweeg, strijden finalisten in 5 leeftijdscategorieën om de titel ‘Nederlands Kampioen Stoepranden 2017’. In verschillende steden in Nederland zijn de afgelopen maanden voorrondes georganiseerd waarin de finalisten zich hebben kunnen plaatsen voor de eindstrijd op 17 september. Rotterdamse deelnemers zijn automatisch geplaatst en kunnen zich ter plekke aanmelden voor de finale.

Toeschouwers en andere bezoekers kunnen zelf ook een oefenpotje stoepranden of aansluiten bij de andere activiteiten die op het terrein worden georganiseerd. De finale van het NK Stoepranden vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF, die dit jaar door Rotterdam gehost wordt.

Achtergrond informatie
Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. De spelregels zijn simpel: twee spelers proberen de bal op de stoeprand te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op. Het spel werd vroeger veelvuldig gespeeld, en is op dit moment bezig met een heuse revival. En dat is niet zo gek; stoepranden is voor iedereen, en kan door iedereen gespeeld worden. Daarnaast is het niet alleen leuk; het is ook nog eens heel gezond; het zet zowel jong als oud aan tot beweging in de buitenlucht. Ook draagt stoepranden bij aan meer onderling contact, verbinding en gezelligheid in de buurt.

Na eerdere lokale initiatieven in o.a. Dordrecht, Rotterdam en Eindhoven hebben vier partijen (Thuis Op Straat, BuurtLAB, Jantje Beton en Novasports Sport & Beweeg) de krachten gebundeld om het NK Stoepranden 2017 te organiseren. In 2018 is de ambitie om het NK Stoepranden nog grootser aan te pakken door meer gemeentes voorrondes te laten organiseren. Gemeentes, scholen en verenigingen die zich willen opgeven om in 2018 lokale voorrondes te organiseren kunnen voor meer informatie terecht op de website www.nkstoepranden.com

 

Powered by WPeMatico

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com