Van 13 tot en met 27 september komen ruim 45.000 kinderen van circa 450 basisscholen in Nederland in actie voor buitenspelen. De jaarlijkse Jantje Beton Loterij gaat weer van start. Leerlingen van deelnemende scholen verkopen loten voor hun eigen school. Met de helft van de opbrengst kan de school het schoolplein opnieuw inrichten of (buitenspeel)materialen aanschaffen. De andere helft van de opbrengst gaat naar projecten van Jantje Beton.

Spelen is leren
Leerlingen van deelnemende scholen verkopen van 13 t/m 27 september loten. Iedereen die een lot koopt, steunt spelen en bewegen tijdens en na schooltijd. En dat is goed voor een gezonde ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Helaas speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten. En 80% van de kinderen in Nederland beweegt onvoldoende. Tijdens het spelen ontwikkelt het kinderbrein door alle uitdagingen die hierbij komen kijken. En daar hebben kinderen hun leven lang profijt van.

Wat doen scholen met de opbrengst
Basisschool de Pas in Helden mist geen Jantje Beton Loterij. Wat is hun succesformule? ‘Groep 8 organiseert zelf het schoolkamp, ik leg de leerlingen uit dat de spaarpot gevuld moet worden en met een goede instructie en aanjagen halen we ieder jaar veel op’ vertelt leerkracht Marcel Claessen. ‘Loten verkopen is leuk’ vindt Janne Marcelissen. Haar vriendin Jessica Maassen vertelt ‘met de opbrengst organiseren wij onze eigen activiteiten op kamp. Dus ons schoolkamp wordt echt leuk’. Zij had meer dan 6 boekjes nodig, zoveel loten heeft ze verkocht! De leerlingen doen het echt samen en daar is Marcel trots op.

Over de Jantje Beton Loterij
Tijdens de Jantje Beton Loterij, van 16 mei t/m 30 mei en van 13 t/m 27 september 2017, verkopen leerlingen loten aan hun familie, buren of vrienden. Door mee te doen aan de loterij kunnen scholen geld inzamelen waarmee zij hun schoolplein verbeteren of een buitenactiviteit organiseren én steunen zij de projecten van Jantje Beton: van ieder verkocht lot gaat er € 1,50 naar de school en € 1,50 euro naar Jantje Beton. Scholen kunnen zich inschrijven voor deelname via www.jantjebeton.nl/loterij.

Powered by WPeMatico

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com